Ізраїль відгородився від ХАМАС «розумною стіною»

Ізраїль відгородився від ХАМАС «розумною стіною»

Укрінформ
Ізраїль анонсував завершення підземного бар’єру, обладнаного сенсорами, на своєму боці кордону з Газою. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що ця стіна призначається для запобігання підкопам, які активно використовували бойовики ХАМАС під час ескалації бойових дій у 2014 році. Спорудження підземної стіни, а також наземної, із системами радарів та контрольно-пропускними пунктами, розпочалося у 2016 році.

«Цей бар’єр, який є інноваційним та технологічно просунутим проєктом, позбавляє ХАМАС одного із засобів, який бойовики намагалися розвивати», - заявив міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц.

Він також додав, що цей бар’єр є «залізною стіною» між терористичною організацією та мешканцями Ізраїлю. Згідно з повідомленням міністерства, бар’єр обладнаний сотнями камер, радарів та інших сенсорів. «Розумна стіна», як також називають проєкт в оборонному відомстві, має 6 метрів заввишки. Щодо глибини підземної стіни у міністерстві не коментують.

Повідомляється також, що бар’єр простягається на 65 кілометрів уздовж кордону. До бар’єру входять загородження на морі, які мають запобігти проникненню плавзасобів. Для спорудження цієї конструкції було використано 140 000 тонн заліза та сталі. Все будівництво тривало 3,5 року.

ЗМІ відзначає, що Ізраїль веде бойові дії проти ХАМАС відтоді, як угруповання у 2007 році прийшло до влади у Газі за сприяння Палестини. Остання масштабна ескалація мала місце у травні, коли ХАМАС та інші угруповання випустили більше 4000 ракет по Ізраїлю, які зупинило «Залізне склепіння», як називають унікальну систему ізраїльської ПРО.

Як повідомляв Укрінформ, раніше палестинська правозахисна організація заявила, що Ізраїль не розслідує інциденти стрільби по протестувальниках у Газі.

Фото: ACK GUEZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-