Китай поважає суверенітет та територіальну цілісність України – посол

Китай поважає суверенітет та територіальну цілісність України – посол

Укрінформ
Китай поважає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України та підтримує обраний українським народом шлях розвитку.

Про це заявив посол КНР в Україні Фань Сяньжун на зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Дмитром Сеніком, повідомили Укрінформу у посольстві Китайської Народної Республіки в Україні.

Посол зазначив, що важливим фундаментом розвитку відносин двох країн є взаємна політична підтримка та довіра.

«Китай поважає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, а також підтримує шлях розвитку українського народу, обраний ним, виходячи з національних особливостей своєї держави. Китай і надалі суворо дотримуватиметься цієї принципової позиції», - сказав Фань Сяньжун.

Дипломат нагадав, що цього року Китай та Україна відзначили десятиліття відносин стратегічного партнерства, а на початку наступного року виповниться 30 років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Китаєм та Україною.

У цьому контексті він зазначив, що китайсько-українські відносини розвиваються на високому рівні, співпраця між країнами активно просувається у всіх сферах, а товарооборот між Китаєм та Україною встановив новий історичний рекорд.

Посол КНР також зауважив, що уряди двох країн підписали першу в історії угоду про посилення співпраці у сфері інфраструктури, продемонструвавши готовність і надалі розширювати та поглиблювати співпрацю у цій дуже важливій галузі. Китай також став найбільшим для України постачальником протиепідемічних засобів та вакцини.

«Грунтуючись на великій увазі урядів обох держав та за рахунок стимулювання найбільшого у світі китайського ринку, китайсько-українська співпраця має величезний потенціал. Китайська сторона готова докладати зусиль разом із українською стороною для подальшої реалізації цього потенціалу», - запевнив Фань Сяньжун.

Як повідомляв Укрінформ, під час першої телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, яка відбулася 13 липня, китайський лідер наголосив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-