Південна Корея на місяць посилює карантин черех спалах COVID-19

Південна Корея на місяць посилює карантин черех спалах COVID-19

Укрінформ
Уряд Південної Кореї вирішив посилити карантинні обмеження на фоні боротьби з найгіршою хвилею коронавірусу з початку пандемії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Таким чином, з наступного тижня буде заборонено приватні громадські зібрання з 7 або більше осіб у Сеулі та найближчих мегаполісах, які найбільше постраждали від поширення штаму Дельта. Водночас, збори будуть обмежені вісьмома людьми в районах за межами столичного регіону.

Дорослі громадяни також будуть зобов'язані підтверджувати статус вакцинації для відвідування ресторанів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек та інших закритих приміщень. Більшість цих місць прийматимуть лише повністю вакцинованих дорослих, а ресторани та кафе зможуть приймати в кожній групі по одному дорослому, який не був повністю вакцинований або не вакцинований взагалі.

Крім того, влада в лютому планує запровадити сертифікати вакцинації для дітей від 12 до 18 років.

Міністр охорони здоров'я Південної Кореї Квон Док Чхол сказав, що обмеження діятимуть протягом щонайменше чотирьох тижнів.

«Ситуація стає дедалі гіршою - щоденне зростання інфекцій досягло рівня приблизно 5 000, і зростає небезпека того, що наша система охорони здоров'я вийде за межі допустимого», - пояснив Квон.

Раніше обмеження на громадські збори становили 10 осіб у столичному регіоні та 12 – в інших регіонах, незалежно від того, чи були учасники повністю вакциновані чи ні.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 3 грудня зафіксували 264 473 438 випадків зараження коронавірусом.

З початку нової доби зафіксовано 39 586 нових випадків, померло 449 людей.

Лідерами за кількістю випадків COVID-19 залишаються США (49 716 825), Індія (34 615 757) і Бразилія (22 118 782). Україна у цьому топі посідає 17-е місце.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-