Міграційна криза: у Берліні прокоментували розмову Меркель з Лукашенком

Міграційна криза: у Берліні прокоментували розмову Меркель з Лукашенком

Укрінформ
Влада Німеччини вважає за доцільне вести перемовини щодо міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні з усіма сторонами, включаючи білоруський режим.

Про це заявив на брифінгу речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт у відповідь на критику щодо телефонної розмови в.о. канцлера Ангели Меркель з Олександром Лукашенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Аби полегшити страждання тисяч людей, є сенс вести переговори також з тими у Мінську, хто може змінити ситуацію, навіть якщо йдеться про особу, легітимність якої не визнає Німеччина та інші європейські держави» - заявив Зайберт.

Речник зауважив, що під час розмови Меркель з Лукашенком ішлося про пошук гуманітарних шляхів урегулювання кризи, зокрема надання доступу гуманітарним організаціям.

Він також наголосив, що цей телефонний дзвінок був погоджений із партнерами в ЄС, Європейською комісією, важливими партнерами в регіоні. Під час таких розмов глава німецького уряду завжди передає спільну позицію Євросоюзу, заявив речник.

При цьому Зайберт назвав ситуацію на польсько-білоруському кордоні драматичною. Те, що режим у Мінську відіграє у цьому свою роль і несе відповідальність, за його словами, це факт.

Водночас речник МВС Петер Альтер констатував, що кількість біженців останніми днями на кордоні Німеччини з Польщею дещо знизилась, ситуація стала менш напруженою. За його словами, минулими вихідними було зафіксовано близько 260 спроб незаконного перетину кордону, тобто 70-80 на день, а ще кілька тижнів тому цей показник перевищував 400.

Альтер також спростував заяви, що Німеччина готова прийняти мігрантів, які перебувають на кордоні між Білоруссю та Польщею.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та Росію у гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку. 

Декілька тисяч мігрантів розбили табори на кордоні Польщі та Білорусі і періодично намагаються прорватися через загородження.

Нині безпосередньо на кордоні перебувають 3-4 тисячі мігрантів, загалом у Білорусі - до 20 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-