Берлін непокоїть, що на сході України дрони застосовує не лише ОБСЄ

Берлін непокоїть, що на сході України дрони застосовує не лише ОБСЄ

Укрінформ
У Німеччині стурбовані збільшенням кількості порушень режиму припинення вогню на Сході України, а також тим, що всі сторони протистояння використовують безпілотні апарати.

Про це заявила речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Берліні дуже стурбовані збільшенням інтенсивності бойових дій на Сході України, а також повідомленням Генштабу української армії, згідно з яким українські Збройні сили у відповідь на артобстріл та загибель одного та поранення ще одного солдата застосували дрон типу «Байрактар», - заявила Зассе.

Вона зауважила, що останніми тижнями СММ ОБСЄ документує збільшення порушень режиму припинення вогню та застосування важких озброєнь, що суперечить Мінським угодам, під якими підписалися Росія і Україна. До того ж, додала дипломат, «дрони використовують всі сторони, хоча Мінські угоди дозволяють це виключно місії ОБСЄ».

Берлін закликає всі сторони до деескалації. Розвиток подій останніми місяцями та тижнями показує, що всі сторони мають проявити більш конструктивний, ніж раніше, підхід у політичних переговорах, сказала речниця.

За її словами, Німеччина разом із Францією посилено працюють над тим, аби організувати зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки. Зассе водночас не змогла відповісти на запитання щодо дати проведення зустрічі. «Мені немає чого сказати щодо дати такої зустрічі», - констатувала вона.

Читайте також: Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад 200 порушень «тиші» на окупованій Донеччині

Як повідомлялось, ЗСУ вперше використали турецький безпілотник та завдали удару по позиціях бойовиків, які обстріляли село Гранітне та зруйнували будинки мирних жителів, на відстані близько 15 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-