Справа МН17: родичі загиблих на суді звернулися до Путіна

Справа МН17: родичі загиблих на суді звернулися до Путіна

Фото
Укрінформ
У Нідерландах в судовому комплексі «Схіпхол», де проходять слухання у справі МН17, нідерландець Йос Джаноттен, який втратив в авіакатастрофі дочку, звернувся до російського президента Володимира Путіна із закликом взяти відповідальність за трагедію.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я не розумію, як у Росії можуть працювати цілі групи людей, щоб приховати цей страшний злочин. Зокрема, такі люди, як Путін та Лавров. Я хотів би запитати у Путіна, чи пам’ятає він, що більша частина “Курська” була піднята нідерландцями, як після розмови з родичами підводників погодився, щоб нідерландські компанії підняли тіла членів екіпажу “Курська”. Чи розуміє він, що родичі МН17 також шукають правди. Нехай Путін скаже, що це була помилка, нехай скаже щось і перестане заперечувати очевидне”, - закликав він під час свого виступу у суді.

Нідерландець розповів, що його дочка Ліка загинула у 26 років разом зі своїм коханим.

Фото надане батьком загиблої

“Я прийшов з роботи і побачив новину про трагедію. Ми бачили новину, як ці нелюди з ведмедиком в одній руці та зброєю в іншій говорили. Нелюди… Я лише заспокоював себе, що Ліка та Ерік не відчули того, що з ними сталося… Знайшли частину тіла Ліки. Вона була дуже обгоріла, настільки, що не була схожою на людське тіло. Нам порадили не дивитися і ми не робили цього. Нам досі не віриться, що вона лежить у тій труні. Потім було ідентифіковано кістку, череп, і ми поховали її ще раз, ще одну маленьку труну”, - розповів батько загиблої.

Читайте також: Справа МН17: родичі жертв у суді закликали Росію визнати свою причетність

Він також зазначив, що після трагедії боїться проводжати у відпустку свою другу дочку та її родину.

Також він наголосив, що разом з іншими родичами загиблих робить усе, щоб про трагедію МН17 пам’ятали.

Сьогодні слово у суді мали 11 родичів загиблих рейсу МН17.

Наступне судове засідання відбудеться 23 вересня о 10:00 за місцевим часом.

Читайте також: У Нідерландах розпочалося засідання суду в справі МН17

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на тимчасово окупованій території Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажира та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-