Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні дитини понад 50 років тому

Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні дитини понад 50 років тому

Укрінформ
Американського музиканта і нобелівського лауреата з літератури Боба Ділана звинувачують у зґвалтуванні 12-річної дівчинки в 1965 році.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

Позов у суд Нью-Йорка до 80-річного Ділана подала жінка, яка стверджує, що артист зґвалтував її 56 років тому. На той час Ділану було 24 роки, а позивачці, яка у судових документах згадується як J.C. – 12.

Жінка стверджує, що Ділан нібито ґвалтував її впродовж 6 тижнів, з квітня по травень 1965 року.

У позовній заяві сказано, що Ділан "використав свій статус музиканта, забезпечував алкоголем та наркотиками J.C. і багато разів сексуально знущався з неї". Крім того, зазначається, що Ділан нібито фізично погрожував дівчині.

Імовірне насилля відбувалося у готелі Chelsea.

Позивачка J.C. стверджує, що Ділан завдав їй "серйозних психологічних травм".

Жінка вимагає від Ділана відшкодувати збитки, однак сума не уточнюється.

Представник Ділана заявив, що "заява 56-річної давнини не відповідає дійсності".

Зазначається, що позов жінки був поданий за день до закриття вікна для подання позовів відповідно до Закону про дітей, які стали жертвами, штату Нью-Йорк.

Боб Ділан (псевдонім Роберта Аллена Ціммермана) — американський співак, композитор, поет і гітарист, з лірики якого запозичено багато крилатих фраз, а музика вплинула на творчість величезної кількості композиторів. Він є однією з найвпливовіших фігур у попмузиці за останні п'ятдесят років.

Читайте також: Прокуратура звинувачує губернатора Нью-Йорка у сексуальних домаганнях кількох жінок

У 2016 році Ділан став лауреатом Нобелівської премії з літератури за «створення нових поетичних виразів в американській пісенній традиції».

Починаючи з 1994 року Боб Ділан видав шість книжок малюнків, а виставки його картин відбулись у багатьох відомих галереях. Як музикант він продав понад 100 мільйонів платівок, що робить його одним із найуспішніших музикантів сучасності.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-