У Гані арештували медиків за крадіжку десятків ампул вакцини CoviShield

У Гані арештували медиків за крадіжку десятків ампул вакцини CoviShield

Укрінформ
Троє співробітників Служби охорони здоров'я Гани заарештовані за підозрою в крадіжці десятків ампул вакцини проти коронавірусу CoviShield.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на місцеву поліцію.

«Поліція області Велика Аккра затримала співробітника санітарно-епідемічного нагляду Стівена Дзісену, фахівця з охорони праці та техніки безпеки Космоса Аллотея і лаборанта Джозефа Найта Гейссі за підозрою в крадіжці 36 ампул з вакциною CoviShield», - ідеться в повідомленні.

За версією правоохоронців, спільники викрадали вакцину, а потім робили щеплення клієнтам за ціною 200 ганських седі (близько 35 доларів США) за укол.

Крім того, зазначається, що ще один співробітник санітарно-епідемічного нагляду підозрюється в крадіжці 26 ампул тієї ж вакцини зі сховища. Він поки що перебуває на волі.

Читайте також: В Африці виявили вже понад 4 мільйони випадків COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2021 року МОЗ України зареєстрував вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальне (торгова) назва CoviShield.

Цей препарат для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-