Путін використовував Деркача для втручання в американські вибори - розвідка США

Путін використовував Деркача для втручання в американські вибори - розвідка США

Укрінформ
Американська розвідка вказала на конкретні дії Володимира Путіна, який через українського депутата Андрія Деркача намагався дискредитувати Джо Байдена на виборах у США та посприяти перемозі Дональда Трампа.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому в вівторок офісом Директора Національної розвідки США, передає Укрінформ.

"Ключовим елементом стратегії Москви під час цих виборів було використання довірених осіб, пов'язаних з російською розвідкою, для поширення наративів - включаючи брехливі або необґрунтовані звинувачення проти президента Байдена - американським ЗМІ, американським чиновникам та впливовим особам у США, в тому числі близьких до колишнього президента Трампа та його адміністрації", - йдеться у звіті.

Читайте також: За появою «плівок Деркача» стояла Росія - генерал СБУ

У документі також уточнюється, що Путін "контролював дії Андрія Деркача, українського законодавця, який відіграв помітну роль в активності Росії щодо впливу на вибори".

При цьому зазначається, що Кремль мав на меті підтримати Дональда Трампа на президентських виборах, дискредитувати довіру громадян до демократичних процесів та посилити розкол у США.

Читайте також: Розвідка США вказала на спроби Росії дискредитувати Байдена на виборах президента - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, вибори у США відбулися 3 листопада минулого року. При цьому спецслужби США неодноразово заявляли про можливість зовнішнього втручання у виборчий процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-