Штурм Капітолія: мін'юст США вважає розслідування чи не найскладнішим у своїй історії

Штурм Капітолія: мін'юст США вважає розслідування чи не найскладнішим у своїй історії

Укрінформ
Розслідування штурму Капітолія прихильниками Дональда Трампа, можливо, є "найскладнішим" в історії мін'юсту США.

Як передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки, відповідна оцінка міститься у судовому поданні мін'юсту США у справі щодо імовірних учасників групи Oath Keepers.

Мін'юст США заявив, що очікує пред'явлення обвинувачень ще понад 100 особам у зв'язку із нападом на Капітолій США 6-го січня. Таким чином, кількість людей, яким може загрожувати судове переслідування, перевищить 400.

"Розслідування та кримінальне переслідування штурму Капітолія імовірно буде одним із найбільших в історії США - і за кількістю підсудних і за обсягом та характером доказів", - указується у поданні.

Читайте також: У США розслідують можливий зв’язок нападників на Капітолій з членами Конгресу

Серед іншого, йдеться про долучення до справи понад 15 тисяч годин відео.  

Мін'юст США також інформує, що у ході розслідування було отримано та виконано понад 900 ордерів на обшук у "майже всіх 50 штатах та столичному регіоні".

Загалом, як зазначається, у відомстві очікують, що кількість підсудних у справі та обсяг зібраних доказів зростатимуть і надалі.

Читайте також: Нацгвардія США залишиться на Капітолії до 23 травня

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня натовп прихильників Дональда Трампа вчинив штурм Капітолія, зірвавши офіційну процедуру сертифікації виборів, на яких переміг демократ Джо Байден.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-