Лукашенко оголосив про проведення дострокових парламентських виборів

Лукашенко оголосив про проведення дострокових парламентських виборів

Укрінформ
У Білорусі цього року відбудуться вибори до Палати представників і Ради Республіки.
Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в п'ятницю у посланні до білоруського народу і парламенту, повідомляє БЕЛТА.

"Президентські вибори пройдуть у суворій відповідності з законом у встановлені Конституцією терміни (у 2020 році - ред.). Виборча кампанія має, як і завжди, пройти спокійно й організовано. Цього року відбудуться вибори до Палати представників і Ради Республіки. Вони стануть іспитом не лише для кандидатів у депутати і всієї вертикалі влади, а й для кожного виборця", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що поки ще не визначався c датою парламентських виборів, але висловив думку, що їх можна було б приурочити до дня Жовтневої революції.

"Є хороший свято. 7 листопада - вихідний день. По-моєму, прийнятно. Давайте будемо до цієї дати близько орієнтуватися без усяких ідеологічних посилів", - додав президент.

Читайте також: У питаннях суверенітету Білорусі немає місця компромісам — Лукашенко

Зазначається, що термін нинішніх повноважень у парламенту і президента Білорусі закінчується в один рік - 2020-й. Закон не забороняє проводити ці виборчі кампанії одночасно. Однак у Білорусі склалася практика, що вибори глави держави не поєднуються ні з якими іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-