Військовий переворот у Судані: владу обіцяють передати цивільним

Військовий переворот у Судані: владу обіцяють передати цивільним

Укрінформ
Керівництво військової ради Судану пообіцяло передати владу цивільному уряду.

Про це повідомляє Sky News.

"Керівник (військової - ред.) ради заявив, що будь-який новий уряд (в Судані - ред.) буде цивільним і що нинішня правляча партія країни матиме право балотуватися на запланованих виборах", - йдеться у повідомленні.

На прес-конференції військова рада зазначила, що лише тимчасово виконує обов'язки влади, поки не буде знайдено рішення після арешту президента Омара аль-Башира.

Також військові пообіцяли, що не будуть втручатися в роботу нового уряду.

За їх словами, перехідний період в країні може становити не більше двох років. Водночас він може становити і місяць, якщо передача влади буде відбуватися "без хаосу".

Читайте також: Військовий переворот у Судані: протестувальники ігнорують комендантську годину

Раніше в ЄС наголошували, що лише швидка передача влади цивільному уряду дозволить забезпечити в Судані політичний процес, який задовольнить очікування суданців на перетворення.

Як повідомлялося, 11 квітня у Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії усунуло від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Як відомо, Омар аль-Башир обвинувачується Міжнародним кримінальним судом у скоєнні військових злочинів та злочинів проти людяності в західносуданському регіоні Дарфур.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-