Європа призупинила всі польоти Boeing 737 Max

Європа призупинила всі польоти Boeing 737 Max

Укрінформ
Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) призупинило польоти літаків типу Boeing 737 Max 8 як європейських авіакомпаній, так і третіх країн, що здійснюють рейси до Європи.

Про це відомство зі штаб-квартирою в Кельні сповістило країни-члени.

«Після трагічної події рейсу ET302 «Ефіопських авіаліній» за участю Boeing 737 Max 8 Агентство з авіаційної безпеки Європейського союзу вживає всі необхідні заходи для забезпечення безпеки пасажирів. В якості запобіжного заходу EASA опублікувало сьогодні Директиву про льотну придатність, яка вступає в силу з 19:00 UTC і призупиняє всі польоти всіх літаків Boeing 737 Max 8 і 737-9 MAX в Європі», - йдеться в повідомленні.

Крім того, EASA опублікувало Директиву з безпеки, яка призупиняє всі комерційні рейси, що виконуються операторами третіх країн всередині або за межами ЄС на вищезгаданій моделі.

Читайте також: У Сенаті США закликають приземлити всі Boeing 737 Max

Також EASA запропонувало свою допомогу в підтримці розслідування нещасного випадку. Наразі розслідування події проводиться ефіопською владою за підтримки Національної ради з безпеки на транспорті, оскільки літак було спроектовано і виготовлено у Сполучених Штатах.

EASA постійно аналізує дані по мірі їх надходження і попереджає про те, що поки занадто рано робити якісь висновки щодо причин події, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, після авіакатастрофи літака Boeing 737 Max 8 Ефіопських авіаліній минулого тижня, кілька країн, в тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди заборонили використання цього типу авіалайнерів у власних повітряних просторах.

Пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що слідував з Ефіопії до столиці Кенії - Найробі, розбився в неділю, 10 березня. На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, ніхто з людей не вижив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-