В Угорщині заявили, що не приєднаються до євроскептиків

В Угорщині заявили, що не приєднаються до євроскептиків

Укрінформ
Держсекретар Угорщини у справах ЄС Саболч Такач заявив, що партія угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана Фідес не приєднається до євроскептичного альянсу, очолюваного Італією.

Про це повідомляє Reuters.

"Тут немає прихованого порядку денного. Єдине, що ці два політики, пан Сальвіні та пан Орбан, мають дуже схожий, якщо не ідентичний, підхід до вирішення міграційних проблем", - сказав Такач.

Нагадаємо: до групи ультраправих входять французькі Національні збори Марін Ле Пен, австрійська Партія свободи, Ліга Маттео Сальвіні. Ведуться переговори з польською партією Право і справедливість (PiS) про її приєднання до групи. Сальвіні переконав приєднатися також голландську ультраправу партію свободи.

Читайте також: Угорщина відмовилася вести жорстку лінію проти РФ та Китаю – ЗМІ

Раніше віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні під час візиту до Польщі фактично проголосив новий консервативний альянс в Європі. Він заявив, що Варшава й Рим створять нову італійсько-польську вісь, яка буде противагою німецько-французькому домінуванню останніх років та стане "локомотивом відродження європейських цінностей на континенті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-