Штати звинуватили РФ у перешкоджанні мирному процесу для Сирії

Штати звинуватили РФ у перешкоджанні мирному процесу для Сирії

Заява
Укрінформ
Держдеп США звинуватив Росію, а також Іран у затягуванні процесу створення Конституційного комітету для Сирії та спробах відволікти увагу міжнародної спільноти від саботування режимом Асада цього мирного процесу.

Відповідну заяву оприлюднила в четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом 10 місяців так звана Астанинсько-Сочинська ініціатива щодо створення Конституційного комітету для Сирії, яка була започаткована для досягнення цілей резолюції РБ ООН 2254, зайшла в глухий кут", - наголошується в заяві.

У Держдепартаменті США підкреслили, що створення та скликання Конституційного комітету в Женеві до кінця року "є критично важливим для деескалації та політичного врегулювання конфлікту". Натомість, "Росія та Іран продовжують використовувати цей процес для того, щоб відволікти увагу від ухилення режиму Асада від участі в політичному процесі, як це зазначено в Резолюції РБ ООН 2254".

Читайте також: Переговори щодо Сирії в Астані не дали результатів — посланець ООН

У Вашингтоні підкреслили, що врегулювання конфлікту в Сирії матиме успіх за умови притягнення до відповідальності нинішнього режиму в Дамаску.

"Ми будемо продовжувати співпрацювати з ООН та іншими сторонами, щоб заохотити всі можливі зусилля, спрямовані на підтримку припинення вогню в Ідлібі та зменшення насильства в Сирії, а також забезпечення безперешкодної гуманітарної допомоги та поліпшення політичних умов, як цього вимагає Резолюція РБ ООН 2254", - підкреслили в Держдепартаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-