У Стамбулі закінчилося засідання Синоду Вселенського патріархату

У Стамбулі закінчилося засідання Синоду Вселенського патріархату

Фото
Укрінформ
У Стамбулі закінчилося засідання Синоду Вселенського патріархату, на якому розглядався текст Томоса щодо надання автокефалії Українській православній церкві.

Оприлюднення прес-релізу за результатами Синоду очікується протягом кількох годин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Богослужіння / Фото: Будник Ольга, Укрінформ

«Ще потрібен деякий час, аби підготувати прес-реліз за результатами засідання та здійснити переклад, тому слід ще почекати», - повідомили джерела в патріархії.

На даний момент члени Синоду беруть участь у святковому вечірньому богослужінні в храмі Вселенського патріархату. Богослужіння відбувається в переддень свята Святого Андрія, який вважається засновником першої громади Вселенської церкви та її покровителем.

Читайте також: У Вселенській патріахії прокоментували розпуск архієпископства РПЦ

Як відомо, 17 квітня поточного року Президент України Петро Порошенко вперше заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха про надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу. Утім, 3 листопада Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом. 

Як попередньо визначено, Томос буде офіційно надано в Стамбулі, після спільної літургії Вселенського патріарха із новим предстоятелем єдиної помісної Української православної церкви, обраним на Об’єднавчому соборі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-