У Польщі розповіли про особливості перевірки на кордонах із країнами ЄС

У Польщі розповіли про особливості перевірки на кордонах із країнами ЄС

Укрінформ
Польща з 22 листопада по 16 грудня тимчасово запровадила контроль на внутрішніх кордонах ЄС у зв’язку з проведенням кліматичної конференції ООН у місті Катовіце.

Про це повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Перевірка ведеться вибірковим способом. Це означає, що вона не відбувається одночасно на всіх пунктах 24 години на добу. Важливим є те, що перевірці підлягають тільки ті особи, які в’їжджають до Польщі”,- повідомила Голіас.

За її словами, польські прикордонники зможуть відмовляти у в’їзді до Польщі особам, які становлять загрозу для безпеки і публічного порядку країни. 

Голіас зазначила, що перетинати польський кордон з країнами ЄС у цей період можна буде лише у визначених пунктах, яких на кордоні з Чехією є 142, Словаччиною – 62, Німеччиною – 48, Литвою – 12. 

Як раніше інформувалося, відновлення перевірки не означає її ведення у стаціонарних пунктах і тільки у визначений час. Вона здійснюватиметься на автомагістралях шляхом обрання конкретних автомобілів для перевірки.

Читайте також: ЄС посилив Шенгенську інформсистему

Під час дії контролю на внутрішніх кордонах ЄС жителі країн Спільноти, які перетинатимуть польський кордон, повинні мати при собі паспорти або інший  документ про посвідчення особи. Натомість, громадяни третіх країн повинні мати при собі документи з правом на перетин кордону (паспорт), а також документ з правом перебування за кордоном, наприклад діючу візу.

Це четвертий випадок із запровадженням контролю на внутрішніх кордонах ЄС від вступу Польщі до Шенгенської зони в 2007 році. Зокрема, Польща запроваджувала контроль під час Євро-2012, кліматичної конференції в 2013 році, а також під час саміту НАТО у Варшаві та Світових днів молоді в 2016 році.

Кліматична конференція ООН триватиме у Катовіце з 3 по 14 грудня. Очікується, що конференцію може відвідати до 50 глав держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-