США звинуватили ХАМАС у сутичках в Секторі Гази

США звинуватили ХАМАС у сутичках в Секторі Гази

Укрінформ
Угруповання ХАМАС несе відповідальність за смерть десятків людей, яких воно "цинічно" підбурює в Секторі Гази для нападу на кордон з Ізраїлем, який ізраїльська сторона має повне право захищати.

Таку позицію озвучив у понеділок під час брифінгу в Білому домі заступник речника Білого дому Радж Шах, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо про повідомлення щодо насильства в Секторі Гази. Відповідальність за цю трагедію і загибель людей лежить безпосередньо на угрупованні ХАМАС", - зауважив офіційний представник адміністрації.

Читайте також: ООН виступає за негайне припинення сутичок у Секторі Гази

Він підкреслив, що Хамас "навмисно й цинічно провокує реакцію людей". Він також підтримав позицію ізраїльської сторони, заявивши, що "Ізраїль має право захищати себе".

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня США відкрили в Єрусалимі своє посольство, яке було перенесено з Тель-Авіва. Ця подія ще до її офіційного проведення викликала хвилю масових протестів серед палестинського населення, яке не визнає Єрусалим ізраїльським містом попри те, що воно повністю розташоване на території Ізраїлю, а Кнессет у 1980 році проголосив його єдиною і нероздільною столицею країни.

Читайте також: Кількість жертв сутичок у Секторі Гази перевищила 50

Міжнародне співтовариство розділилося щодо статусу Єрусалима, в тому числі, в ООН. Однак президент США Дональд Трамп 6 грудня минулого року оголосив, що Сполучені Штати визнають його столицею Ізраїльської держави і переносять своє посольство до цього міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-