Франція в РБ ООН: Єдине пояснення інциденту у Солсбері – це рука Росії

Франція в РБ ООН: Єдине пояснення інциденту у Солсбері – це рука Росії

Укрінформ
Єдиним "розумним" поясненням застосування хімічної зброї російського виробництва проти російського перебіжчика у Британії на підставі попередніх даних розслідування є лише причетність Росії до цього інциденту.

Із такою заявою виступив у четвер на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттре, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У світлі того, що Сполучене Королівство поділилося з нами фактами, ми розділяємо оцінку Великої Британії, що немає іншого розумного пояснення, крім як відповідальність Росії", - заявив високопоставлений французький дипломат.

Він також висловив здивування Франції, що Росія відмовилась відповідати на закономірні запитання Британії попри постійні декларації Москви про переваги співпраці. "Ми закликаємо Росію допомогти пролити світло на відповідальність за цей жахливий напад у Солсбері. Ми закликаємо також заявити для ОЗХЗ про свої програми, які не були заявлені Росією раніше",- наголосив Делаттре.

Читайте також: Британія пояснила в ООН, чому вважає Росію причетною до хіматаки в Солсбері

Представник Франції підкреслив, що поява на Близькому Сході, в Азії, а тепер у Європі хімічної зброї – це те, з чим не може миритися міжнародна спільнота. "Ми всі разом заборонили застосування цієї зброї, й тепер це табу порушене", - підкреслив дипломат.

Він закликав зміцнити підходи міжнародної спільноти до заборони застосування хімічної зброї будь-де у світі.

Як повідомляв Укрінформ, представник Росії при ООН Василь Небензя на сьогоднішньому засіданні відкинув звинувачення Британії на адресу Москви в причетності до отруєння родини Скрипалів в Солсбері, та висунув чергову власну версію, що за цим стоять спецслужби інших країн.

Представник Британії у РБ ООН у свою чергу пояснив причини, чому його країна вважає Росію причетною до застосування хімічної зброї в Солсбері.

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-