США продовжать військові польоти над Чорним морем – Пентагон

США продовжать військові польоти над Чорним морем – Пентагон

Заява
Укрінформ
Попри позицію Росії проти присутності американської авіації в Чорному морі, військові літаки США не припинятимуть виконання бойових завдань у цьому регіоні.

З такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Пентагоні керівник секретаріату об'єднаного штабу американських збройних сил генерал-лейтенант Кеннет Маккензі, передає Укрінформ.

"Отже, ми здійснюємо польоти в міжнародному повітряному просторі - у міжнародному повітряному просторі Чорного моря. Ми маємо повне право (за міжнародним законодавством – ред.) бути присутніми там. Ці польоти продовжаться", - наголосив генерал.

Читайте також: Штати оприлюднили кадри інциденту з російським Су-27 над Чорним морем

Таким чином, він прокоментував заяву міноборони Росії, яке звинуватило США у надто близькій присутності до Кримського півострова.

"З боку росіян це були небезпечні та непрофесійні дії", - зауважив представник американського військового командування.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок російський винищувач Су-27 здійснив перехоплення американського літака Р-3 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Читайте також: Реактивний літак РФ перехопив американський P-3 Orion над Чорним морем – Пентагон

За інформацією Пентагону, під час маневру Су-27 пролетів на відстані півтора метри від американського судна та перетнув траєкторію його польоту. Тривалість перехоплення тривала дві години сорок хвилин, повідомили в Шостому флоті ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-