В ПАРЄ можуть підняти питання щодо повернення російської делегації - джерело

В ПАРЄ можуть підняти питання щодо повернення російської делегації - джерело

Укрінформ
На засіданні Постійного комітету ПАРЄ в Копенгагені 24 листопада можуть підняти питання щодо повернення делегації РФ.

Вказана до запропонованих дебатів резолюція 2186 містить пункт, в якому йдеться про санкції проти Росії в ПАРЄ та припинення нею виплати внесків, а сама тема дебатів стосується російської проблематики, повідомляє Укрінформ з роз’ясненнями, отриманими від джерела в ПАРЄ.

«В п.п. 12 резолюції 2186 вказано, що «три роки поспіль одна з держав-членів Ради Європи, - Російська Федерація - брала участь у діяльності та була представлена лише в одному з двох статутних органів РЄ, а саме в  Комітеті міністрів, але не в Асамблеї», - вказало джерело.

Читайте також: Для повернення Росії права голосу в ПАРЄ підстав немає - Климпуш-Цинцадзе

Цей пункт документу також містить висловлення жалю з приводу того, що РФ оголосила 30 червня своє рішення призупинити виплату свого внеску до бюджету Ради Європи на 2017 рік «до повного та безумовного відновлення повноважень делегації».

«Процес залежить від багатьох чинників. Російська Федерація використовує щонайменші можливості для реалізації свого задуму з повернення, відновлення права голосу. Очевидно, що зараз це ще одна спроба», - резюмувало джерело.

Читайте також: Тушкою чи опудалом: росіяни рвуться в ПАРЄ, впарюючи «місію по охороні місії» на Донбасі

За поясненням джерела, ініціювання дебатів передбачене процесуально. В той же час, їх проведення не означатиме повернення делегації Росії до ПАРЄ. Але ці дебати та висновки, які будуть зроблені, можуть сприяти створенню передумов до просування цього питання (повернення Росії, - ред.) та його переміщення у більш практичну площину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-