Мей нагадала Путіну про окупацію Криму, війну на Донбасі та кібератаки

Мей нагадала Путіну про окупацію Криму, війну на Донбасі та кібератаки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав, використанні інформації як зброї та намаганнях посіяти розбрат на Заході. 

Про це вона заявила під час виступу на банкеті, влаштованого лорд-мером лондонського Сіті, повідомляє The Guardian.

"У мене дуже просте повідомлення для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І вам це не вдасться. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, постійне тяжіння вільних і відкритих спільнот і прихильність західних країн альянсам, які нас пов'язують", - сказала вона.

Мей додала, що Британія робитиме все необхідне, аби захистити себе, і працюватиме з союзниками.

Вона також звинуватила лідера РФ в анексії українського Криму, розпалюванні конфлікту на сході України, порушенні повітряного простору європейських країн та ймовірному кібершпигунстві, зокрема у втручанні у вибори в зарубіжних країнах і хакерських атаках на німецький бундестаг та міністерство оборони Данії.

Мей наголосила, що Лондон не бажає "повертатися до "холодної війни" або ж перебувати в стані постійної конфронтації", але якщо Росія продовжить реалізовувати свою нинішню політику, Британія має захищати свої інтереси, Європи і всього світу.

Читайте також: Russia Today таки зареєструвався у США як іноземний агент

"Саме тому ми активізували нашу військову та економічну підтримку України. Саме тому ми зміцнюємо свою кібербезпеку та вивчаємо, як посилити наші фінансові режими, аби зпобігти потраплянню корупційних доходів із Росії у Велику Британію. Тому ми будемо вживати необхідних заходів для боротьби з російською діяльністю", - заявила Мей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-