ООН: прем'єр Молдови закликав Росію прибрати війська з Придністров'я

ООН: прем'єр Молдови закликав Росію прибрати війська з Придністров'я

Укрінформ
Республіка Молдова вимагає повного і беззастережного виведення російських військ, незаконно розквартированих на території Придністровського регіону.

Про це у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіпп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми підтверджуємо свою вимогу про повне і беззастережне виведення так званої Оперативної групи російських військ, яка є "спадкоємицею" 14-ї армії СРСР і яка незаконно розквартирована на території нашої країни", - заявив прем'єр.

Глава молдавського уряду звернув особливу увагу на те, що військові навчання, які проходять на постійній основі, у регіоні за участю російських військ і військ невизнаного Придністров'я є викликом національної безпеки Республіки Молдова.

Філіпп підкреслив також, що всупереч фундаментальним принципам міжнародного права, положень Конституції Молдови і взятих Росією на себе зобов'язань, російські війська досі знаходяться на території Республіки Молдова.

Читайте також: Миротворці РФ "законсервували" Придністровський конфлікт - прем'єр Молдови

Молдавський прем'єр закликав міжнародною співтовариство підтримати включення до порядку денного Генеральної асамблеї ООН додаткового пункту про повне виведення іноземних військ з території Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-