Мінфін США оштрафував Exxon Mobil за порушення санкцій проти Росії

Мінфін США оштрафував Exxon Mobil за порушення санкцій проти Росії

Укрінформ
Американський Мінфін оголосив про накладення двохмільйонного штрафу на корпорацію Exxon Mobil через підписання нею контрактів з "Роснафтою" після того, як російська компані потрапила до санкційного списку через агресію РФ проти України.

Про це повідомило в четвер американське інформаційне агентство Reuters.

"Міністерство фінансів США в четвер заявило, що наклало штраф у розмірі $2 млн на світову нафтову корпорацію Exxon Mobil (XOM.N) за порушення режиму санкцій проти Росії в травні 2014 року", - зазначається в публікації.

У цьому зв'язку повідомляється, що з 14 травня по 23 травня 2014 року глави дочірніх компаній американської корпорації підписали вісім документів з главою компанії "Роснафта" Ігорем Сєчіним, який лише за кілька днів до цього потрапив до списку американських санкцій.

Читайте також: Тіллерсону в суді висунули звинувачення в обмані інвесторів Exxon Mobil

Зазвичай санкції Мінфіну США забороняють юридичним та фізичним особам у Сполучених Штатах мати будь-який бізнес з особами та компаніями, проти яких застосовані ці обмеження.

Управління з питань контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC), яке займається питаннями санкцій, також виявило, що Exxon Mobil не розкрило в добровільному порядку інформацію про ці контракти. В Управлінні OFAC назвали це "серйозним порушенням".

При цьому нагадується, що виконавчим директором Exxon Mobil на той час був нинішній державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-