Стець закликає Генсека РЄ допомогти у звільненні Сущенка і Семени

Стець закликає Генсека РЄ допомогти у звільненні Сущенка і Семени

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець закликав Раду Європи зробити активні кроки для захисту й звільнення незаконно заарештованих росіянами українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени, а також тиснути на Росію з вимогою забезпечення свободи слова в Криму і на Донбасі.

По це він заявив під час зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у ході візиту до Страсбурга, повідомляє Мінінформполітики.

«Під час зустрічі Юрій Стець порушив питання стану свободи ЗМІ та безпеки журналістів на окупованих Росією територіях Криму і Донецької та Луганської областей та закликав Раду Європи до рішучих дій з метою здійснення тиску на Росію як державу-окупанта з вимогою гарантувати свободу слова та безпеку журналістів. Зокрема, Юрій Стець детально поінформував Турбйорна Ягланда про справи Миколи Семени та Романа Сущенка і закликав його зробити активні кроки для захисту їх прав та безумовного звільнення», - ідеться в повідомленні.

Міністр також наголосив на доцільності початку віддаленого моніторингу Радою Європи ситуації із свободою ЗМІ на окупованих територіях, зокрема, шляхом посилення співпраці з неурядовими організаціями та на основі інформації з відкритих джерел.

«Як міністр і журналіст я налаштований на максимально активну взаємодію України з Радою Європи. Свобода слова має бути однією з фундаментальних засад української держави і ми можемо досягти цього разом», - підкреслив Стець.

Крім того, він представив керівництву Ради Європи нещодавно створений національний механізм реагування на повідомлення, що розміщуються на Платформі Ради Європи із захисту журналістів, та передав перші відповіді української влади на повідомлення, які стосуються України.

«Створення згаданого механізму засвідчило активізацію взаємодії України з Радою Європи у сфері захисту свободи ЗМІ та гарантування безпеки журналістів», - зазначили у міністерстві.

За даними МІП, сторони також досягли домовленості взаємодіяти в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018-2020 роки щодо реалізації реформ в інформаційному просторі, зокрема у частині створення суспільного телебачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-