Фейгін проситиме Мін’юст підготувати варіанти повернення Сущенка

Фейгін проситиме Мін’юст підготувати варіанти повернення Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що окрім основного варіанту обміну його підзахисного, потрібно підготувати й варіант відправлення на Батьківщину для "відбуття покарання" там після "вироку" у російському суді.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Окрім обміну Сущенка на кримських дезертирів, я розглядаю й резервний варіант. Наприклад, відправлення на Батьківщину для "відбуття покарання" там (згідно з Конвенцією 1993 року між Росією та Україною). Найближчим часом я звернуся в Мін’юст України з листом із цього приводу. На майбутнє", - повідомив Фейгін.

Він пояснив, що, добре знаючи російське політично вмотивоване судочинство, треба бути прагматичним реалістом і мати кілька позитивних варіантів розвитку подій: "Якщо в якийсь момент ситуація у справі Сущенка почне затягуватися, цей запасний варіант з відправленням на Батьківщину "для відбуття покарання" теж має бути".

Проте наразі до суду й тим більше до вироку у справі Сущенка далеко. "Процесуальних дій поки немає і не передбачається. Чому так - окрема тема для роздумів. Які у слідства підстави для такої поведінки? Їм дана така команда? Вони чогось вичікують? У них є якийсь матеріал, з яким вони почувають себе так добре і спокійно? Незрозуміло", - пояснює адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенко під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-