Сущенка ізолюють, щоб домогтися зізнавальних свідчень – Фейгін

Сущенка ізолюють, щоб домогтися зізнавальних свідчень – Фейгін

Укрінформ
Журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого в Москві, ізолюють, щоб домогтися зізнавальних свідчень.

Про це журналістам сказав його адвокат Марк Фейгін, повідомляє УНІАН.

«Разом із залишенням запобіжного заходу Роману Сущенку  відмовляють в телефонних дзвінках, на які йому дається право кримінально-процесуальним кодексом Росії, йому не дають можливості побачення з близькими родичами. Я вважаю, що це все виглядає як тиск на Романа Сущенка з метою отримати від нього зізнавальні свідчення. Нагадаю, Сущенко не визнає свої провини, не визнає обвинувачення в шпигунстві і наполягає на своїй невинуватисті», - сказав Фейгін.

«Зараз немає ніяких очних ставок, річ у тому, що у справі проходить свідком один основний свідок обвинувачення і ще кілька співробітників ФСБ. Більше нічого. Справа ж  куца. Ставиться фактично два епізоди. Враховуючи цю ситуацію, чи можна назвати тримання під вартою на два-чотири-шість місяців доречним? З погляду захисту - ні», - сказав Фейгін.

Адвокат нагадав, що захист наполягав на пом'якшенні запобіжного заходу на домашній арешт, який Сущенко міг би відбувати в готелі при посольстві України.

Він підкреслив, що відмову дає можливість захисту звернутися в ЄСПЛ. За його словами, з урахуванням подовження терміну тримання під вартою можна передбачити, що слідство швидко не закінчиться і триватиме до весни або навіть до літа наступного року.

Сам Сущенко своєї провини  не визнає і духом не падає, а також дякує міжнародному співтовариству за допомогу.

«Спасибі українським журналістам, які пишуть, пам'ятають, і зарубіжним колегам, які цікавляться моєю долею. Чекатимемо рішення суду і наступних засідань», - сказав Сущенко.

Водночас він підкреслив, що ніяких ілюзій щодо сьогоднішнього рішення не мав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-