Джемілєв заявляє: Сущенко - політичний заручник

Джемілєв заявляє: Сущенко - політичний заручник

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат України Мустафа Джемілєв вважає журналіста Укрінформу Романа Сущенка політичним заручником і не сумнівається в його звільненні.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб його звільнити. Він має знати, що питання його звільнення не залежатиме від якихось рішень судів. Він - політичний заручник. Тому ми бажаємо йому терпіння, стійкості. А то, що ми його звільнимо, нехай у нього не буде жодних сумнівів», - сказав Джемілєв.

За словами політика, обмін Сущенка залежатиме від того, чи «є обмінний матеріал». При цьому він підкреслив, що «потрібно шукати й інші методи», оскільки в обміні українських громадян на російських бандитів є «щось аморальне».

«Взагалі, у цьому я бачу щось аморальне, тому що ми звільняємо затятих бандитів, терористів в обмін на абсолютно невинних людей. Це, по-перше, стимулює бандитів, тому що вони думають, що якщо попадуться, то їх все одно звільнять. А для Путіна нічого не варто ще десяток або сотню людей заарештувати і тримати їх у заручниках», - пояснив Джемілєв. 

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка було затримано 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Московський суд заарештував його до 30 жовтня, а 7 листопада йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ цю заяву опротестували. Роман Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-