Азаров судитиметься з Києвом за «нажите непосильною працею»

Азаров судитиметься з Києвом за «нажите непосильною працею»

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що буде через суди домагатися повернення своїх цінних речей, знайдених поліцією в одній з квартир у Дарницькому районі Києва і надалі заарештованих судом.

Про це у п'ятницю він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Так, на підставі якого права і закону з квартири, що мені не належить, вилучаються речі можливо мої, а можливо не мої? Немає жодної причини, з якої я б став відмовлятися від особистих речей, які належать мені по праву, і я буду через суди домагатися їх повернення, але зараз після перегляду фотографій я не зможу підтвердити або спростувати приналежність всіх тих речей, які були показані», - написав він.

Зокрема, Азаров зазначив, що, наприклад, «Портрет дівчини», приписуваний В. Тропініну, він побачив вперше у своєму житті.

«Його ніколи у мене не було», - запевняє Азаров.

При цьому колишній прем'єр-міністр зазначає, що дійсно збирав книги, і в його домі була велика бібліотека приблизно з 5 тис. томів, з яких близько двох десятків було старих книг з історії реформ Олександра II, Столипіна, Вітте, Коковцова.

«Але для того, щоб сказати мої вони чи ні, я повинен побачити назви книг, а були показані тільки обкладинки», - наголосив Азаров.

8 грудня у поліції повідомили, що під час обшуку в одній із квартир у Дарницькому районі Києва було виявлено цінне майно екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Зокрема, слідчі знайшли картини відомих художників, старовинне Євангеліє, зброю і документи на ім'я Миколи Азарова. Приблизна оцінка знайденого - кілька мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-