Французька дипломатія приділяє велику увагу справі Сущенка – адвокат

Французька дипломатія приділяє велику увагу справі Сущенка – адвокат

Укрінформ
Ситуація щодо протиправно заарештованого у Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка є предметом великої уваги з боку французької дипломатії.

Про це заявив адвокат українського журналіста Марк Фейгін за результатами візиту до Парижа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це питання дійсно є предметом великої уваги французької сторони. Вони будуть ним займатися. Форми і результати цієї роботи обговорювати поки що передчасно. Але ми, як мінімум, побачили небайдужість та уважне ставлення до нас – друзів, адвокатів, – а також до Романа як журналіста», - сказав Фейгін.

При цьому він відзначив доволі високий рівень представництва з боку МЗС Франції на зустрічі з адвокатом та дружиною Сущенка.

Фейгін запевнив, що продовжить консолідацію міжнародних зусиль на підтримку Сущенка з метою його звільнення.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналісту до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-