Кремль не дозволив Міятович відвідати Сущенка

Кремль не дозволив Міятович відвідати Сущенка

Укрінформ
Російська Федерація відмовила у відвіданні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович незаконно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

Про це йдеться в останньому регулярному звіті до Постійної ради представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

 "11 листопада я отримала відповідь від влади, в якій зазначалося, що ця справа (справа Сущенка – ред.) знаходиться поза моїм мандатом", - зазначила у своєму звіті Міятович.

За її словами, російська сторона назвала затримання Сущенка "не пов’язаним з його професійною активністю" та запевнила, що журналіст гарантовано отримує всі процесуальні повноваження згідно з кримінальним правом.

Міятович написала, що 3 листопада повторно звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з вимогою відвідання "єдиного іноземного журналіста, який знаходиться під арештом в регіоні ОБСЄ та єдиного іноземного журналіста, заарештованого в Російській Федерації". Вона також надала справі Сущенка "високий розряд" та висловила російській владі готовність зустрітися з відповідними офіційними особами для обговорення питань, пов’язаних зі свободою слова.

Раніше Міятович вже зверталася до російської сторони у справі Сущенка. Так, 3 жовтня вона написала лист із вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Натомість, російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото6 ІМІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-