У СБУ кажуть, що їм нічого не відомо про обмін Сущенка

У СБУ кажуть, що їм нічого не відомо про обмін Сущенка

Укрінформ
Службі безпеки України наразі нічого не відомо про переговори щодо обміну заарештованого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка на затриманого в Рівному Віктора Павленка, якого звинувачують у роботі на російське ГРУ.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Поки що мені не відомо, щоб почалися якісь переговорні процеси, пов'язані із затриманим російським шпигуном (Павленком - ред.)", - сказав він.

Ткачук також припустив можливість обміну двох затриманих у Криму "українських диверсантів".

"Я думаю, такі переговори в цілому можливі. Але є люди, які безпосередньо відповідають за ці переговори. Ми будемо сподіватися, що всі незаконно затримані громадяни України за певними політичними інсинуаціями будуть звільнені російською стороною. Ми не будемо говорити про обмін, будемо говорити про певні кроки в правовому полі з російського боку. І ті люди будуть просто випущені на свободу, а звинувачення будуть зняті", - додав Ткачук.

Раніше адвокат затриманого та заарештованого в РФ за підозрою в шпигунстві Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисного можуть обміняти на Віктора Павленка.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Чинний термін тримання його під вартою спливає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-