Перед затриманням Сущенка його мати не спала дві ночі

Перед затриманням Сущенка його мати не спала дві ночі

Ексклюзив
Укрінформ
Напередодні і в день затримання власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Москві його батьки, хоч і не знали про арешт, мали важкі передчуття.

Про це вони розповіли в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Єдине, що я відчувала з п'ятниці на суботу (затримання відбулося ввечері в п'ятницю, 30 вересня - ред.), з суботи на неділю, незрозумілу напругу. Дві ночі не спала. Та навіть подумати не могла, що з моєю дитиною могло статися таке горе. Списала на безсоння, на вік свій", - розповіла мама Романа Сущенка Валентина Іванівна.

Тато Романа Сущенка Володимир Полікарпович розповів, що у ніч з 30 вересня на 1 жовтня також мав важке відчуття, постійне серцебиття, враження, що серцевий м'яз постійно скорочується. "Поділився з дружиною - але так само нічого не підозрював", - розповів він.

Звістку про затримання батьки отримали пізніше. "Лиш через добу, брат Романа, молодший наш син Руслан, зателефонував, запитав, чи ми вдома і сказав, що приїде. Він перший нам сказав - інформація вже розійшлася у ЗМІ. Він хотів убезпечити нас, зберегти наш нервово-психологічний стан, бо одна справа - почути від сина таке, інша - побачити по телевізору чи почути по радіо", - пояснили Сущенки.

Як відомо, власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-