Сущенко в СІЗО почав отримувати газети - адвокат

Сущенко в СІЗО почав отримувати газети - адвокат

Укрінформ
Незаконно затриманий у Москві український журналіст Роман Сущенко в СІЗО почав отримувати російські газети.

Про це його адвокат Марк Фейгін розповів в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу після зустрічі в СІЗО "Лефортово" зі своїм підопічним.

«Щойно бачився з Сущенком в Лефортово. Передав йому побажання від близьких, друзів. Роман почуває себе добре. У нього колишній сусід по камері, хізбуттахріровець з Таджикистану. Незабаром Сущенка повинні перевести в іншу камеру, в цьому СІЗО періодично здійснюється така ротація. Роман Володимирович вже почав отримувати газети, російські. В цілому, йому там є чим зайнятися», - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенко під вартою. Діючий термін утримання його під вартою збігає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-