США готуються до відбиття російських кібератак в день виборів

США готуються до відбиття російських кібератак в день виборів

Укрінформ
Сполучені Штати вживають безпрецедентні заходи щодо можливих спроб з боку російських хакерів вплинути на хід голосування під час президентських виборів 8-го листопада

Про це повідомляє телекомпанія NBC.

У розробці контрзаходів, яку координує Білий дім, беруть участь Міністерство внутрішньої безпеки, ЦРУ, служби Пентагону, Агентство національної безпеки.

Росія попереджена, за даними телекомпанії, що втручання в процес голосування або підрахунку бюлетенів буде розглядатися як серйозна загроза безпеці США. «Росія веде себе агресивно, і Сполучені Штати на найвищому рівні працюють над тим, як парирувати її випади», - заявив колишній американський посол в Москві Майкл Макфол.

Вчинені 21-го жовтня масштабні хакерські напади, які заблокували на кілька годин такі популярні сайти, як PayPal і Amazon, Міністерство внутрішньої безпеки характеризує як генеральну репетицію перед 8-м листопада.

Розглядаються різні сценарії російських кібератак: від відключення частини системи електропостачання інтернету або до більш ймовірних схем, які полягають у поширенні дезінформації в Twitter, Facebook та інших соціальних мережах. Наприклад, поширення неправдивих відомостей про одного з кандидатів безпосередньо перед початком голосування, щоб не залишити американським ЗМІ час на викриття обману до того, як відкриються виборчі дільниці. Щось подібне, Вашингтон вважає, що Росія робила під час нещодавніх парламентських виборів у Чорногорії.

Разом з тим, за оцінкою американського розвідувального співтовариства, хакери, навіть якщо вони мають підтримку держави, навряд чи зможуть змінити підсумки загальнонаціональних виборів через децентралізованість виборчої системи США, а також засобів захисту, які використовуються місцевими та штатними органами, зокрема, завдяки тому, що системи електронного підрахунку голосів не пов'язані з інтернетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-