Фейгін про тиск на нього в РФ: Щоразу вигадують щось нове

Фейгін про тиск на нього в РФ: Щоразу вигадують щось нове

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка Марк Фейгін скаржиться, що відчуває постійний тиск з боку російської влади.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Він хронічний (тиск - ред.), і кожного разу вигадують щось нове. Останній раз, коли я підписав підписку про держтаємницю, ми сиділи з Романом і слідчим, і коли я її давав, я сказав “Давайте ще раз у деталях обговоримо: що я маю право робити, що я не маю право робити, чи можу я виїжджати чи якісь документи передавати”. Ми довго сперечалися, і слідчий мене переконував, що це не перешкода для виїзду із країни, що це та категорія, яка дозволяє виїжджати із країни. Хоча, насправді, держтаємниця обмежує виїзд на 5 років таких осіб, які дали цю підписку. І я поїхав на форум у Вільнюс, а мене взяли і не випустили із країни”, - сказав Фейгін.

На його переконання, неможливість здійснювати поїздки за кордон, у тому числі в Україну, була б суттєвою перешкодою, оскільки захист Сущенка не був би повноцінним.

“Через це був скандал, який закінчився тим, що мене почали випускати. Тобто, я домігся свого. Для мене дуже важливо зробити це публічно, аби показати, що я маю рацію, що я не порушую законів. І ви також маєте дотримуватися цих законів, у тому числі щодо Романа Сущенка”, - наголосив адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-