Фейгін назвав формати, в яких може йтися про звільнення Сущенка

Фейгін назвав формати, в яких може йтися про звільнення Сущенка

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого у Москві власного кореспондента "Укрінформу" в Парижі Романа Сущенка Марк Фейгін не володіє інформацією про затриманих в Україні громадян РФ, які можуть стати ресурсом для обміну.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

"Що стосується персоналій, то тут мені нічого сказати, бо я не знаю, хто з числа, наприклад, російських громадян знаходиться затриманий, обвинувачений чи уже засуджений в Україні, тобто особи, які могли б стати предметом переговорів і в кінцевому випадку - ресурсом для обміну. По великому рахунку - це не моє питання", - сказав Фейгін.

Разом з тим, він запевнив, що постійно на різних рівнях актуалізує це питання, аби давати підстави шукати людину для такого обміну.

"Мене прийняли усі ті люди, які мають повноваження займатися питаннями обміну. Я, наприклад, розмовляв з Іриною Геращенко, ми з нею знайомі, вона володіє усім необхідним об’ємом інформації. По-перше, вона дуже добре знає Романа Сущенка, зустрічалася з ним не раз, давала йому інтерв’ю, тобто для неї це уже особисте питання. Мене прийняли у МЗС, а також профільне Міністерство інформаційної політики. Ми з міністром дуже предметно обговорювали, що зараз треба робити", - зауважив адвокат.

Фейгін також висловив переконання, що якби питання обміну залежало від української сторони, то вона віддала б кого завгодно.

"Проблема не в них, проблема у російській стороні. Там взагалі ніхто не поспішає, ніхто не мотивований щось починати одразу. Їх змусить це робити лише міжнародний тиск, а також активна позиція українського керівництва", - підкреслив Фейгін.

При цьому, адвокат озвучив формати, у яких може йти мова про звільнення Сущенка. Зокрема, переговори про такий обмін будуть не публічними і, перш за все, можуть іти у підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську, у "нормандському форматі", а також шляхом прямих перемовин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-