ФСБ почало

ФСБ почало "розробляти" Сущенка ще торік - Фейгін

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Російської Федерації почала "розробляти" власного кореспондента  "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка ще минулого року.  Про це повідомив під час прес-конференції адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Із матеріалів справи очевидно, що заходи відносно Сущенка проводилися з минулого року, тобто Романа Володимировича розробляли. Це звичайний стандартний сценарій. В ньому немає нічого випадкового", - сказав він.

На думку Фейгіна, кримінальна справа за підозрою у шпигунстві журналіста є наслідком гібридної війни між РФ та Україною.

"Справа Романа Сущенка є фотом відносин Росії та України. По суті це відносини гібридної війни. Тому не був би Сущенко, був би хтось інший", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенко до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Фото: tvc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-