Фейгін хоче залучити французьких політиків до звільнення Сущенка

Фейгін хоче залучити французьких політиків до звільнення Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін проводив переговори з головою сенату Франції Жераром Ларше, щоб заручитися підтримкою французьких політиків для звільнення затриманого журналіста Романа Сущенка

Про це заявив адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

"Я хочу використати можливість переговорів з Парижем. Я зустрічався з багатьма нинішніми політиками у Франції, а саме з головою французького сенату Жераром Ларше, який допомагав у справі Савченко. Я хочу залучити французьких політиків до переговорів з Москвою стосовно звільнення Сущенка. Можливо, переговори відбудуться, навіть на рівні президентів", - заявив Фейгін.

Також він поспілкуватися з батьком та мамою Сущенка та з його жінкою і старшою донькою.

За його словами, у судовій площині справа буде розвиватися лінійно, тобто буде продовжуватися слідство. Фейгін, як сторона захисту, хоче оскаржити дії зі сторони слідчих щодо продовження арешту Сущенка.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

Фейгін заявляв, що звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Романа Сущенка та залишив його за гратами.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-