Іракські парамілітарні сили почали операцію, аби відрізати Мосул від Сирії

Іракські парамілітарні сили почали операцію, аби відрізати Мосул від Сирії

Укрінформ
Іракські парамілітарні сили розпочали операцію для звільнення від угруповань "ІДІЛ" місто Тель Афар. 

Про це повідомляє агентство AFP.

"Мета операції - відрізати поставки між Мосулом і Раккою і посилити облогу ("ІДІЛ" - Ред.) у Мосулі та звільнити Тель Афар", - заявив в інтерв'ю виданню представник парамілітарної здебільшого шиїтської організації Hashed al-Shaabi.

За його словами, в рамках операції також планується звільнити кілька інших міст.

Участь в операції зі звільнення Мосула шиїтських угруповань було предметом суперечок, однак їхнє командування запевнило, що вони не планують входити в переважно суннітське місто.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава". США в рамках міжнародної коаліції надають підтримку іракським силам у плануванні, консультаціях, а також у вигляді узгоджених повітряних та артилерійських ударів.

За даними ООН, терористи "Ісламської держави" за тиждень розстріляли в іракському місті Мосул та його околицях щонайменше 232 особи. Повідомлялося, що значна частина вбитих була розстріляна через те, що люди відмовлялися переїжджати до Мосула з його околиць. Така тактика «ІДІЛ» спрямована на те, щоб використовувати таких переселенців як людський щит під час боротьби за Мосул з іракськими військами, підтримуваними США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-