Утримання Сущенка за гратами доводить, що в Росії немає правосуддя - МЗС

Утримання Сущенка за гратами доводить, що в Росії немає правосуддя - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду відхилити апеляційну скаргу адвоката незаконно утримуваного в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка на попереднє рішення Лефортовського райсуду  про обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду відхилити апеляційну скаргу адвоката незаконно утримуваного в Росії громадянина України Романа Сущенка на попереднє рішення Лефортовського районного суду м. Москва від 1 жовтня 2016 року про обрання до нашого співвітчизника запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - наголосили у міністерстві. 

В МЗС наголосили, що безпідставне утримання журналіста національного інформаційного агентства України під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у "шпигунстві" стало черговим гучним доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд. 

"Окреме обурення викликає факт недопуску до зали суду під час "розгляду справи" консульської посадової особи України. Це є ще одним свідченням упередженості та заангажованості російського суду", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві. 

МЗС вимагає від російської сторони негайно звільнити Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками агресивної політики РФ, та забезпечити їхнє повернення в Україну. 

Як повідомляв Укрінформ, Московський міський суд відхилив сьогодні апеляцію на арешт Сущенка. Захист прагнув змінити запобіжний захід з утримання під вартою в Лефортово на інший, наприклад домашній арешт.

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, 30 вересня затримали у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте у ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-