У четвер Сущенка відвідає український консул

У четвер Сущенка відвідає український консул

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, повідомив, що в четвер його підзахисного відвідає радник з консульських питань Посольства України в Москві Брескаленко Геннадій.

Про це адвокат заявив Укрінформу.

«У четвер Романа Володимировича відвідає український консул Геннадій Семенович Брескаленко. Він має право на це відвідування і реалізує його», – розповів Фейгін.

Він також нагадав, що на оскарження тримання під вартою як «запобіжного заходу» на судовому засіданні в четвер серед найважливіших аргументів буде і той, що в перші години і навіть дні затримання Роман Сущенко, як іноземний журналіст, акредитований кореспондент-міжнародник, був позбавлений необхідної консульської підтримки.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенко з порушенням всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенко тримають в СІЗО «Лефортово».

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенко до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Раніше Фейгін повідомив, що 27 жовтня о 10:10 в Мосміськсуді, в залі 327 розпочнеться засідання з розгляду апеляційної скарги захисту щодо запобіжного заходу Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-