В ЄС не довіряють звинуваченням Росії на адресу Сущенка - Мінгареллі

В ЄС не довіряють звинуваченням Росії на адресу Сущенка - Мінгареллі

Укрінформ
Європейський Союз вкотре засудив затримання у Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це сказав у вівторок, виступаючи на міжнародній конференції «Безпека журналістів в Україні. Припинення безкарності» голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі.

«Ми засуджуємо затримання кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в Москві, якого обвинувачують у шпигунстві. Ми не довіряємо цим звинуваченням», - сказав Мінгареллі.

Він також зауважив, що Європейський Союз схвильований випадками застосування сили проти ЗМІ у Криму. Голова представництва ЄС в Україні звернувся до підконтрольної Росії влади Криму з вимогою припинити тиск на сімох українських журналістів, на яких там заведено справи.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО «Лефортово».

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак у ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-