Французька письменниця закликає журналістів боротися за звільнення Сущенка

Французька письменниця закликає журналістів боротися за звільнення Сущенка

Укрінформ
Французька письменниця, історик, журналіст Галя Акерман закликала українських і зарубіжних колег боротися за звільнення незаконно заарештованого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, з яким добре знайома особисто. 

Про це вона заявила на прес-конференції у Києві на тему: "Як Франсуа Олланд зашкодив паризькому тріумфу Путіна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я принагідно хочу закликати всіх українських та зарубіжних колег боротися за звільнення Романа Сущенка. Він справжній журналіст із багаторічним досвідом, і, звісно, ця історія (з його арештом - Ред.) просто жахлива", - сказала Акерман.

Вона розповіла, що знає Сущенка багато років завдяки його роботі в Парижі. За словами Акерман, він часто брав у неї інтерв'ю, а останнє інтерв'ю в неї Сущенко взяв напередодні його від'їзду до Москви, воно було присвячене майбутньому відкриттю Російського духовно-культурного центру в Парижі.

"Роман не встиг його опублікувати, тому що він поїхав до Москви, і його там заарештували. Він хотів опублікувати його у день відкриття центру або напередодні, а інтерв'ю взяв у мене заздалегідь. Це, звісно, дуже страшна історія. Я думаю, що його туди заманили. Я була першою, хто озвучив думку, що його саме свідомо заманили - це вже робилося у новітній російській історії, і я написала статтю, в якій про це згадую, і тепер адвокат Фейгін, який, на жаль, дуже мало може розповідати, озвучив цю думку, що, напевно, Романа заманили", - зазначила Акерман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-