Гриф

Гриф "державна таємниця" зі справи Сущенка не знімуть - Фейгін

Укрінформ
Гриф "державна таємниця" не знімуть зі справи кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, але деякі документи з часом стануть відкритими, на це може піти кілька місяців.

Про це заявив адвокат журналіста Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна" 

У відповідь на запитання, скільки часу знадобиться правозахисникам, щоб зняти гриф "державна таємниця", Фейгін відповів: "Він не буде знятий, всі суди будуть закритими. Але ряд процесуальних дій через якийсь час будуть відкритими. Наприклад, судові документи, тому що їх потрібно буде оскаржити в Європейському суді з прав людини, і, відповідно, передавати ці рішення про арешт туди. І тому сам документ буде відкритим, але на це потрібен якийсь час".

У відповідь на уточнююче запитання, адвокат сказав, що йдеться про місяці, а не роки.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО «Лефортово».

Як повідомлялося, Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було  пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Раніше Фейгін повідомляв, що 27 жовтня в Мосміськсуді пройде засідання з розгляду апеляційної скарги захисту щодо запобіжного заходу для Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-