Справа Сущенка: Фейгін пропонує Кремлю

Справа Сущенка: Фейгін пропонує Кремлю "розмін"

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що звільнення кореспондента стане темою для обговорення на Форумі вільної Росії у Вільнюсі.

Про це він написав у своєму Тwitter.

"Сьогодні я вилітаю на Форум вільної Росії в Вільнюс. Визволення українського журналіста Сущенка обов'язково стане темою для обговорення. Ми ведемо переговори з правозахисними організаціями, російськими і міжнародними, про визнання статусу Романа Сущенка, як політв'язня", - сказав Фейгін.

Адвокат також запропонував Кремлю розмін: Фейгін виходить з цього кейсу, а українського журналіста повертають в Україну.

"А то до чого ці зусилля з мого усунення з його кейсу? Адже якщо вирішення "проблеми Романа Сущенка" Кремлю не знайти швидко, то відомо ж до чого це все призведе. Тож краще б його повернути", - написав адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали в Москві в п'ятницю, 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Його утримують в СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Романа Сущенка ввечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-