Фейгін розповів про загальний темник для росЗМІ щодо Сущенка

Фейгін розповів про загальний темник для росЗМІ щодо Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що російські ЗМІ отримали темник не згадувати про його підзахисного.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Працювати по темнику - звичайна практика у російських ЗМІ. Чому зараз команда мовчати? Можливо, тому що Сущенко - реальний журналіст, міжнародник. Можливо, відчули ризик прояву деякої солідарності. І тому на якийсь період вирішили просто замовчати ситуацію. ФСБ свій вердикт винесла: "Він - шпигун, полковник". Все, деякий час живіть з цим", - сказав Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали у Москві в п'ятницю, 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Він утримується у СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Романа Сущенка увечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте ГУР спростувало цю заяву, відзначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Відразу після арешту Сущенка був деякий інформаційний сплеск про цю подію, після чого тема пішла з "перших шпальт" російських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-