Фейгін після зустрічі з Сущенком: Нічим іншим, крім обміну, це завершитися не може

Фейгін після зустрічі з Сущенком: Нічим іншим, крім обміну, це завершитися не може

Укрінформ
Неправомірно затриманий в Москві журналіст Укрінформу Роман Сущенко найімовірніше буде обмінений.

Про це адвокат Марк Фейгін сказав в ефірі "112 каналу".

"Моя думка така, що історія закінчиться обміном. Я не маю ніяких ілюзій щодо російського суду. Це грунтується не лише на моєму досвіді, але і на справах українців, яких ми знаємо, яких обвинувачували в шпигунстві - Солошенка, Виговського та інших. Це говорить, що нічим іншим, як обміном, це завершитися не може", - сказав захисник.

За словами Фейгіна, питання в тому, коли це може статися. Адвокат також вважає маловірогідним звільнення Сущенка до набрання вироку законної сили.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Він утримується в СІЗО "Лефортово".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.  Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада. 7 жовтня йому висунуто обвинувачення в шпигунстві.

Українського консула обіцяють пустити до нього 14 жовтня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-