Фейгін розповів деталі годинної розмови з Сущенком

Фейгін розповів деталі годинної розмови з Сущенком

Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії, Марк Фейгін розповів деталі сьогоднішньої більш як годинної зустрічі з Романом в СІЗО ФСБ РФ "Лефортово".

Про це він по телефону розповів в п'ятницю в ефірі телеканалу "112-Україна".

"Ми разом з Романом були, більше того, нас навіть залишали на конфіденційне спілкування хвилини на 15, тобто ми з ним обговорили ряд питань... Ми з ним, звичайно, обговорювали різні речі, що стосуються, насамперед, його справи. Але окрім іншого він передавав привіт мамі, тому що він говорить, що мати за нього постійно переживає. Якщо у вас буде можливість там, ви, будь ласка, скажіть, що у нього з вагою все гаразд. Передавав, звичайно, привіт дружині своїй і доньці. Крім того він дякував всім, хто включився у боротьбу за нього, до нього доходять такі відомості. Тим паче благо зараз його працедавець, агентство, випустило дайджест для нього і я йому в понеділок повезу його з усіма матеріалами про те, що відбувається, його це дуже цікавить — він журналіст. Щось для нього несподівано абсолютно, щось передбачено. Він дуже радий, що його не кидають і за нього все-таки якось борються, це дуже важливо", - сказав він.

Як повідомив Фейгін, його сьогоднішня зустріч з Сущенком тривала трохи більше як годину. При цьому адвокат зазначив, що збирається на зустріч до Сущенка у понеділок, 10 жовтня, і провести з ним весь день і докладно все обговорити.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. 

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-