МЗС передало Росії ноту протесту у зв'язку з недопуском до Сущенка українського консула

МЗС передало Росії ноту протесту у зв'язку з недопуском до Сущенка українського консула

Укрінформ
У департаменті консульської служби МЗС України відбулась зустріч з першим секретарем з консульських питань Посольства РФ в Україні, якому була вручена нота протесту.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу  речник МЗС Мар'яна Беца.

"У департаменті консульської служби МЗС України відбулась зустріч з першим секретарем з консульських питань Посольства РФ в Україні Заворіним. Російській стороні було вручено ноту протесту у зв'язку з незаконним затриманням на території Росії українського журналіста Романа Сущенка та недопуском до нього українського консула", - сказала Беца.

За її словами, представнику посольства РФ було висловлено занепокоєння у зв’язку з ненаданням всупереч положенням Віденської конвенції про консульські зносини та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією дозволу на зустріч консульської посадової особи України з незаконно затриманим на території Росії українським журналістом Романом Сущенком та ігноруванням російською стороною численних звернень Посольства України в РФ з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 6 жовтня  консул Росії в Україні не з'явився на виклик Міністерства закордонних справ.

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, всупереч усім міжнародним правилам, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-